м.Рівне, вул.Гетьмана Мазепи,19
(0362) 62-05-33, office@rcci.rivne.com

Національна конференція Проєкту PROGRESS в Україні та презентація компоненту EU4ClimateResilience

16/09/2024

04 жовтня 2024 року у м.Києві заплановано проведення Національної конференції Проєкту PROGRESS в Україні та презентацію компоненту EU4ClimateResilience. Захід буде проведено у офлайн форматі з можливістю онлайн підключення.

Проєкт PROGRESS реалізовується в країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Грузії, Молдові та Україні та надаватиме підтримку фермерам і аграрним підприємствам у реалізації демонстраційних проєктів та заходів щодо популяризації економічних переваг інвестування в екологічні, та кліматично-стійкі рішення. Під час заходу Ви детально дізнаєтесь про PROGRESS та матимете можливість обмінятись досвідом і думками щодо поточної ситуації в Україні в рамках реалізації Європейського Зеленого курсу, отримати інформацію щодо успішних практик з адаптації до кліматичних змін, обговорити відкриті питання з колегами та представниками влади, міжнародних організацій, асоціацій та фахових інституцій. У рамках конференції заплановані панельні дискусії про адаптацію та стійкість до кліматичних змін, обговорення успішних екологічних практик, презентації спікерів щодо найкращих практик ЄС для українського садівництва, інструментів та джерел екологічного фінансування та презентації дорожньої карти.

EU4ClimateResilience є додатковим компонентом у рамках Проєкту PROGRESS і співфінансуватиметься Європейським Союзом та реалізовуватиметься в Україні німецькою урядовою організацією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Цей компонент підтримає країни Східного партнерства у вдосконаленні політики адаптації до зміни клімату для досягнення цілей та завдань щодо пом’якшення наслідків та адаптації відповідно до Паризької угоди та пов’язаних двосторонніх угод з ЄС. Це досягатиметься, зокрема, завдяки технічній підтримці оновлення Національно визначеного внеску (НВВ) до 2025 року, вдосконаленню нормативної бази, посиленню інституційних спроможностей, розробці та впровадженню системи моніторингу, звітності та верифікації (MRV), враховуючи зміну клімату в секторальній та регіональній політиці. Компонент впроваджуватиметься і на місцевому рівні, підтримуючи реалізацію місцевих демонстраційних проєктів з адаптації до зміни клімату, підвищуючи готовність та стійкість міст і муніципалітетів до короткострокових та довгострокових кліматичних ризиків. Для залучення додаткових сталих інвестицій буде підтримуватися впровадження інноваційних фінансових інструментів, зокрема, зелених облігацій.

Під час заходу ми також запланували окрему робочу сесію Gallery Walk, тому люб’язно запрошуємо поділитись Вашим досвідом участі у проєктах/заходах/практиках з адаптації до кліматичних змін з запрошеними колегами, взявши з собою фотографії або роздаткові матеріали (напр. ілюстрація, брошура, листівка тощо), які можна буде розмістити на одному з інформаційних стендів для візуалізації та ознайомлення інших учасників заходу. Просимо зазначити Вашу зацікавленість під час реєстрації.

Місце проведення заходу: готель Hilton Kyiv, 2-поверх, зал «Dallas» (бульвар Тараса Шевченка 30, м.Київ).

Підтвердження Вашої участі у Національній конференції (ПІБ, установу та посаду) просимо надіслати до 18 вересня 2024 року адміністраторці Проєкту PROGRESS Анні Іванеті на e-mail: anna.ivaneta@giz.de.

Звертаємо Вашу увагу, що лише попередньо зареєстровані учасники матимуть змогу взяти участь у заході.

Користуючись нагодою, висловлюємо сподівання на подальшу плідну співпрацю. Будемо дуже раді побачити Вас під час Національної конференції PROGRESS та презентації компоненту EU4ClimateResilience!

Додаток: проєкт Програми – Національна конференція PROGRESS /презентація Підготовка країн Східного партнерства до Європейського зеленого курсу (PROGRESS)/EU4ClimateResilience – 3 сторінки.

https://www.international-climate-initiative.com/en/project/promoting-green-deal-readiness-in-the-eastern-partnership-countries-progress-22-i-496-nus-g-green-deal-readiness/

Запрошення Національна конференція PROGRESS EU4ClimateResilience 04.10.2024

Програма Національна конференція PROGRESS EU4ClimateResilience 04.10.2024